Een dikke 10+ voor Familieresort Molenwaard

Laat ik als eerste even zeggen dat wij geen samenwerking hebben of gesponsord worden om iets te schrijven. Daar is mijn blog en instgram ten eerste veel te klein voor, maar dit willen we ook niet! Ik wil eerlijk en oprecht laten weten wat ik van iets vind en niet iets positiefs zeggen omdat we betaald krijgen of iets gratis krijgen.

 

Dat gezegd hebbende…. Familieresort Molenwaard krijgt van ons allemaal echt een dikke 10+!!

 

Het was de leukste vakantie die we ooit gehad hebben. Oke, toegegeven, ik ben pas 1 dus dit was ook pas mijn tweede vakantie maar mijn broer, zus en mama vonden dit ook!

 

Voor de mensen die niet precies weten hoe het zit: Familieresort Molenwaard is een vakantiepark in het thema van Fien en Teun en alle figuren die daarbij horen. Ook Woezel en Pip horen daarbij (al krijgen die over twee jaar een eigen park). Het is niet hetzelfde als Avonturenboerderij Molenwaard, dat is de boerderij van Fien en Teun waar vanalles te doen is en waar je ook een dagje heen kunt gaan. Die boerderij ligt op ongeveer tien minuten rijden van het park af. Je krijgt wel gratis toegang tot de avonturenboerderij als je op het vakantiepark verblijft. In deze blog wil ik het alleen over het Familieresort hebben, omdat de blog anders veeeeel te lang gaat worden. Ik heb er zoveel leuks over te vertellen!

 

Michael van Hoorne, de grote man achter Van Hoorne Studios die dit allemaal bedacht en mogelijk gemaakt heeft, weet heel goed wat hij doet. Hij heeft een vleugje van de Disney sfeer overgebracht naar het park door goede elementen van Disneyland ook hier te gebruiken, zoals het eten met de figuren die aan tafel komen en de parade, maar dan veel beter georganiseerd en vooral: veel meer echt gericht op de kinderen. Wij zijn het belangrijkste op dit park, alles wordt eraan gedaan om ons de leukste vakantie ooit te laten beleven. En dat is gelukt!

 

Wij zaten in een Mike & Molly schaapskooitje. Super leuk want hierdoor keken we vanuit ons raam op de schapenweide. Als we buiten op de veranda stonden, kwamen de schaapjes zo bij ons hek! We hadden het geluk dat we op een ochtend een lammetje zagen die die nacht geboren was. Heel bijzonder! Het huisje zelf was super netjes en schoon en aan de details was gedacht: broer en zus hadden fien en teun dekbedden, ik mike&molly dekentjes, de tafel was gedekt met fien en teun bordjes, er hingen slingers voor mijn broer die jarig was, er stonden spelletjes in het thema zoals fien en teun memory en een sjoelbak. Er lagen boeken over Van Hoorne Studios en Fien en Teun en als je de tv aanzette was er een complete zender van Fien en Teun! Echt zoveel details, aan alles was gedacht. De bedstee was super leuk, dat wil ik altijd wel! En we hadden het geluk dat ons schaapskooitje naast de speeltuin was, daar konden broer en zus fijn spelen als ik sliep, mama kon ze vanuit het raam zien.

 

Op het park zijn heel veel kleine speeltuintjes, op elke hoek zo ongeveer. Alle huisjes zien er vrolijk en kleurrijk uit wat zorgt voor een leuke sfeer. En wat was er veel te doen! De verschillende optredens van Fien en Teun, met telkens ook weer andere liedjes erbij, vond ik het leukste. Ik sprong bijna uit mama’s armen of uit de draagzak omdat ik wilde dansen! Er waren heel veel fotomomenten met alle figuren en dan gaat de rij niet op een bepaalde tijd dicht, maar pas als elk kind op de foto is geweest, maakt niet uit hoe druk het is. En ze nemen ook alle tijd. Mama maakte de foto’s met mij in de draagzak of kinderwagen en eigenlijk altijd zei de begeleider: wil je er zelf ook op met de kleine? En dan maakten ze nog een foto. Ze hadden alle tijd. Ook voor nog een knuffel en  een high five, zoveel als de kinderen maar wilden.

 

Er waren ook andere activiteiten: dieren verzorgen, bingo, knutselen en natuurlijk de parade! Dat laatste vond ik zo leuk! Zwaaien naar alle figuren op de wagens met een leuk muziekje erbij.

Broer en zus deden ook mee aan de bingo. Mama dacht dat ze zich ergens moest aanmelden en betalen omdat dat vaak zo werkt op de bekende vakantieparken. Maar nee hoor, het was gratis. En elk kind mocht mee doen. Er waren veel meer kinderen dan verwacht dus er werden gewoon tafels bijgezet. Er hadden meerdere kinderen tegelijk bingo dus werden er extra prijzen gehaald. Alles zodat de kinderen niet teleurgesteld zijn: iedereen kon meedoen!

 

En wat ook echt super leuk was: er waren GRATIS bolderkarren te leen overal op het park. Er waren speciale bolderkar parkeerplaatsen waar je er eentje op kon halen of neer kon zetten. En er waren er ruim voldoende dus er was ook geen strijd en je kon gerust je bolderkar parkeren bij de winkel of restaurant en later weer ophalen, niemand nam hem van je mee want iedereen had er zelf wel eentje.

 

Dat alles zo goed geregeld was zorgde er ook voor dat de sfeer onder alle mensen heel fijn was. Iedereen was vrolijk en aardig! Dat is wat een fijne vakantie met mensen doet.

 

En niet alleen de gasten. Vooral al het personeel was extreem vriendelijk en gastvrij. En dan bedoel ik niet dat ze een cursus hebben gevolgd en gedrild zijn om met een fake glimlach alles te verkopen. Nee ze zijn allemaal oprecht vriendelijk en willen echt iedereen de leukste tijd van hun leven bezorgen. Van de winkelmevrouw tot de poetshulp, de dierverzorger, de bezorger van de broodjes, de begeleiders bij de figuren: iedereen! Dit valt echt op aan het park. Als Fien en Teun optreden en er is een begeleider bij die naast het podium staat, is die persoon mee aan het zingen en vrolijk aan het kijken terwijl die deze liedjes toch wel een miljoen keer gehoord moet hebben. Ze blijven enthousiast allemaal. Mama heeft er zelfs een opmerking over gemaakt tegen iemand en diegene zei: ‘dat is omdat we het allemaal gewoon ECHT heel leuk vinden om hier te mogen werken’ Volgens mij kun je als werkgever geen groter compliment krijgen dan dat!

 

Dan nog een paar dingen die ik wil vermelden. De speelschuur: wat een super gave binnenspeeltuin! Zeker met wat slechter weer is dit heel leuk.

 

Het eten met de figuren: broer en zus (en mama) vonden dit het hoogtepunt van de vakantie. Avondbuffet met Mike & Molly en ontbijt met Fien & Teun. Ik vond het niks. Zat ik lekker rustig te eten, komen ze ineens super dichtbij staan! Eng!!!! Ik moest huilen. Ik heb liever dat ze optreden op een podium, dit vond ik niets. Maar ik was geloof ik wel het enige kindje die het niet leuk vond, iedereen genoot en was aan het stralen van blijdschap als ze gezellig aan tafel kwamen. Misschien als ik iets ouder ben dat ik het wel leuk vind.

 

We zijn ook nog met een treintje naar Stoeterij Molenwaard geweest. Dat was ook al zo leuk! De medewerkers vertelden met veel enthousiasme over de paarden en waren ook al zo lief, geduldig en gastvrij! En broer en zus mochten een stokpaardenrace doen, dat zag er hilarisch uit.

 

We zijn twee keer naar de avonturenboerderij geweest. Soms rijd er een pendelbus vanaf het park, in ons geval niet maar dan konden we wel gratis parkeren dus dat was top. Ik vertel daar later een keer over want dat was ook al zo geweldig.

 

Mama zat voor vertrek hardop te denken dat het wel leuk zou zijn als er ooit iets van een overdekt zwembad of waterspeeltuin bij zou komen. En raad eens wat ze gaan bouwen….! Er was al een stuk afgezet en de bouw zal binnenkort gaan beginnen. Nu konden kinderen door een soort kijkgat zelf op een graver zogenaamd beginnen met de verbouwing. Dat was een grote hit bij mijn broer. En ook weer ontzettend leuk bedacht voor de kinderen.

 

Wij hebben echt een topvakantie gehad! Een dikke 10+ van ons allemaal. Zijn er dan echt geen verbeterpunten? Tuurlijk wel. Verbetering kan altijd. Mama vond de winkel erg duur en klein. Maar dat is altijd op vakantieparken… In de speelschuur is niet heel veel zitgelegenheid voor ouders, dat zit al snel vol, zeker als het druk is op regenachtige dagen. Dat zou wat uitgebreider mogen. Oja en zus miste de fristi. Dat drinkt ze graag, maar dat was daar niet te koop. Lekker belangrijk zou ik denken, maar goed.

 

Wij hebben een topvakantie gehad en komen zeker nog een keer terug!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb